Ξεκίνησε η διάθεση

Στις 15 Οκτωβρίου ξεκίνησε η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Ανάπτυξης. Η τιμή του χαμηλότερη από τα περσινά δεδομένα κυμαίνεται στα 0,990 ευρώ στα μεγάλα αστικά κέντρα ενώ στην επαρχεία θα φτάσει έως 1,13 ευρώ το λίτρο.
Σύμφωνα με το υπουργείο για όσοι δικαιούνται κοινωνικό επίδομα η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης αναμένεται να διαμορφωθεί από 0,64 ευρώ ανά λίτρο.

Εκτιμάται ότι η τροφοδοσία της αγοράς θα είναι ομαλή και δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στην προμήθεια για τα νοικοκυριά.

Η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος επιβεβαίωσε ότι η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης θα ξεκινήσει κανονικά από τα πρατήρια σε όλη τη χώρα, εκτίμησε ότι παρά τη μείωση της τιμής δεν πρόκειται να σημειωθεί σημαντική αύξηση της κατανάλωσης και επέμεινε στην πάγια θέση της για επαναφορά του ΕΦΚ στα επίπεδα του 2011, “ώστε να είναι το πετρέλαιο θέρμανσης προσιτό στον έλληνα καταναλωτή”.

Δικαίωμα επιδόματος θέρμανσης έχουν:
Άγαμοι με εισόδημα έως 30.000 ευρώ και έγγαμοι με εισόδημα έως 40.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί ( 43.000 ευρώ για οικογένεια με ένα παιδί και 46.000 ευρώ για οικογένεια με δύο παιδιά).
Οι άγαμοι χάνουν το επίδομα αν έχουν περιουσία άνω των 200.000 ευρώ, ενώ οι έγγαμοι αν το άθροισμα των ακινήτων τους ξεπερνά τις 300.000 ευρώ.
Δεν δικαιούται επίδομα θέρμανσης όποιος έχει αυτοκίνητο με κινητήρα άνω των 3.000 κυβικών εκατοστών.
Στα 120 τετραγωνικά μέτρα ανέρχεται η μέγιστη επιφάνεια του ακινήτου για την οποία μπορεί να επιδοτηθεί κάποιος φορολογούμενος.
Όπως αναφέρουν ασφαλείς πηγές, η εφαρμογή υποβολής αιτήσεων για την εξασφάλιση του σχετικού επιδόματος θα «ανοίξει» στο Taxisnet τις προσεχείς ημέρες.

Η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης κατά 30% και η υποχώρηση των διεθνών τιμών του πετρελαίου είναι οι αιτίες για την υποχώρηση των τιμών, σύμφωνα με πηγές της αγοράς.

Ωστόσο, η αγοραστική κίνηση σήμερα, πρώτη ημέρα διάθεσης του πετρελαίου στην αγορά παρέμεινε περιορισμένη, λόγω των καιρικών συνθηκών που παραμένουν καλές, ενώ πηγές της αγοράς εκτιμούν ότι ορισμένοι καταναλωτές περιμένουν ενδεχομένως περαιτέρω πτώση των τιμών το επόμενο διάστημα.

Ο Υδραυλικός Βαγγέλης Αράθυμος προσφέρει εγκαταστάσεις θέρμανσης παρέχοντας στους πελάτες της ένα ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών και προϊόντων. Εάν ψάχνετε Υδραυλικό σε Αθήνα, Υδραυλικό σε Κολωνάκι, ή σε όλη την Αττική επικοινωνήστε μαζί μας!