Πως αντιμετωπίζεται

Όταν ανοίγετε τη βρύση στο νεροχύτη το νερό δεν βγαίνει με πολύ δύναμη; Το ίδιο συμβαίνει και στο ντους; Αντιμετωπίζετε τότε ένα πρόβλημα που ο υδραυλικός το ονομάζει χαμηλή πίεση νερού. Ας κατανοήσουμε ποιες είναι οι αιτίες για αυτό το πρόβλημα.

Χαλίκι στο νερό
Ρυθμιστές πίεσης
Χαμηλή πίεση στο σπίτι
Βαλβίδες νερού
Διαρροή νερού και πολλά άλλα

Αν έχετε παλιούς σωλήνες τότε εύκολα γεμίζουν με σκουριά η οποία προκαλεί περιορισμό στη ροή του νερού. Υπάρχει η πιθανότητα βέβαια οι σωληνώσεις να έχουν γεμίσει και με χαλίκια για αυτό βγάλτε το σύστημα αερισμού (αυτό το μικρό κύλινδρο που βιδώνει στο άκρο του στομίου) και ελέγξτε πως τρέχει το νερό χωρίς αυτό.

Αν η ροή του νερού εξακολουθεί να είναι αργή τότε το πρόβλημα είναι πιο βαθύ. Κλείστε τις βαλβίδες στο νεροχύτη, αποσυνδέστε το σωλήνα παροχής από τις βαλβίδες διακοπής στην βρύση, βάλτε ένα κουβά, γυρίστε τις βαλβίδες σχετικά, και δείτε πόσο νερό βγαίνει. Αν αργεί , μπορεί να είναι το πρόβλημα είναι στο εσωτερικό της βρύση. Αν όχι, είναι η βαλβίδα σωλήνωσης τροφοδοσίας.

Ένας ρυθμιστής πίεσης είναι μία συσκευή νερόυ που διαμορφώνεται όπως ένα κουδούνι. Ο ρυθμιστής βρίσκεται συνήθως κάτω από τη σύνδεση του εύκαμπτου σωλήνα στο μπροστινό μέρος του σπιτιού σας. Αν ο ρυθμιστής πίεσης σταματήσει να λειτουργεί, μπορεί να προκαλέσει χαμηλή πίεση του νερού στο σπίτι σας. Αυτό είναι ένα πρόβλημα υδραυλικών εγκαταστάσεων που είναι καλύτερο να το διορθώσει επαγγελματίας υδραυλικός. Ένας υδραυλικός μπορεί εύκολα να αντικαταστήσει ένα ρυθμιστή σε λογικό κόστος για εσάς. Από την άλλη πλευρά, αν επιχειρήσετε να το αντιμετωπίσετε μόνοι σας μπορεί να δημιουργήσετε ένα μεγαλύτερο πρόβλημα. Μακροπρόθεσμα, αυτό θα κοστίσει ακόμη περισσότερα χρήματα για να διορθώσετε.

Οι βαλβίδες μερικές φορές μπορεί να μετακινηθούν ή να απενεργοποιηθούν χωρίς ο ιδιοκτήτης του σπιτιού να το συνειδητοποιήσει. Υπάρχει συνήθως μια κύρια βαλβίδα νερού σε ένα σπίτι. Εάν αυτή η κύρια βαλβίδα νερού διακόπτεται ή εάν δεν είναι πλήρως ενεργοποιημένη, θα επηρεάσει το σύνολο της ροής του νερού στο σπίτι. Ένας υδραυλικός θα σας ενημερώσει για τη σωστή λειτουργία των βαλβίδων.

Επίσης ρωγμές ή ζημιές σε σωλήνες νερού μπορεί να προκαλέσουν διαρροή νερού. Οι διαρροές νερού μπορεί να προκαλέσουν χαμηλή πίεση του νερού. Ελέγξτε τους σωλήνες σας για βλάβες ή διαρροές. Ένα τέχνασμα για να υπολογίσετε εάν έχετε μια διαρροή στον κύριο σωλήνα είναι να κλείσετε τη βαλβίδα του νερού στο σπίτι σας και να ελέγξετε τον μετρητή του νερού σας. Μετά από δύο ώρες ελέγξτε ξανά, εάν οι μετρήσεις έχουν ανέβει τότε έχετε πρόβλημα και πρέπει να καλέσετε επαγγελματία υδραυλικό.

Εάν ψάχνετε Υδραυλικό σε Αθήνα, Υδραυλικό σε Κολωνάκι, ή σε όλη την Αττική επικοινωνήστε μαζί μας!